Keresés

2018. szeptember 20.

Duális képzés a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara a 2018/19-es tanévben immár negyedik évfolyamán indította el duális képzését. Szeptembertől már az idén 25 éves anyagmérnöki alapképzés minden évfolyamán tanulnak duális képzésben részt vevő hallgatók. Az elmúlt hetekben 10 partnervállalat összesen 16 elsőéves anyagmérnököt vett fel ilyen típusú képzésre, tehát a 4 évfolyamot tekintve 25 cégnél összesen 65 hallgató tanul duális formában. 

A duális képzésre felvételt nyert hallgatók szeptember 14-én délután a Műszaki Anyagtudományi Karának Káldor Mihály-termében ünnepélyes keretek között írták alá szerződéseiket a számukra gyakorlati jártasságot biztosító duális képző vállalatokkal. Az ünnepségen prof. dr. Palotás Árpád Bence, a kar dékánja, dr. Móger Róbert, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés igazgatója, és dr. Jakab Nóra, a Miskolci Egyetem oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettese köszöntötte a hallgatókat, valamint a vállalatok képviselőit. 

Az aláírási ünnepséggel egybekötve a duális képzés, valamint a vállalatokkal történő együttműködés kiemelt fontosságát hangsúlyozva a program délutáni részében duális egyeztető fórumra került sor, ahol a vállalatok és az egyetemi vezetők közösen határozták meg a jövőbeni célokat, értékelték a kari beiskolázási tevékenységet, valamint döntöttek a még erősebb, együttes hallgató-toborzásról a megfelelő szakember utánpótlás biztosítása érdekében. 

A Műszaki Anyagtudományi Kar vezetése évek óta törekszik a gyakorlatorientált, minőségi képzés biztosítására, amelynek köszönhetően a karon végzett mérnökök keresettek a munkaerőpiacon, a kibocsátott diplomának értéke és hitele van az iparvállalatok körében. 

 

Az elsőéves hallgatókkal szerződést kötő partnervállalatok:

BC-KC Formalin Kft., Kazincbarcika 

BorsodChem Zrt., Kazincbarcika 

DYNEA Hungary Kft., Kazincbarcika 

Ecseri Kft., Cegléd 

Industrial C&S Hungary Kft., Ózd 

ISD DUNAFERR Zrt., Dunaújváros 

Joyson Safety Systems Hungary Kft., Miskolc 

NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft., Győr 

ÓAM Ózdi Acélművek Kft., Ózd 

Sicta Kft., Felsőzsolca