Keresés

2018. január 10.

Moody's: Az európai acélgyártók kilátásai 2018-ra a stabil kereslet és a növekvő nyereség

A tartós keresletnek, a magasabb éves árbevételnek és a dömpingellenes intézkedések sikereinek javítania kell az európai acélgyártók hitelképességi mutatóit, mely alátámaszthatja az ágazat stabil kilátásait 2018-ra, mondja a Moody's Investors Service a közzétett jelentésében.

 "Az európai acélágazat 2018-as kilátásai stabilak maradnak az építőiparban és az autóiparban tapasztalható acélkereslet várható növekedése miatt. A gazdasági növekedés - amint azt az európai PMI (Purchasing Managers Index) folyamatos javulása és a növekvő jövedelmezőség is jelzi - szintén kulcsfontosságú tényezői a stabil kilátásoknak "- mondja Gianmarco Migliavacca, a Moody's alelnöke - vezető hitelező és a jelentés szerzője.

 A Moody's úgy látja, hogy az autóipar, az építőipar és a beruházási javak iránti kereslet növekedése várható 2018-ban, a látszólagos acélfogyasztás ezáltal várhatóan 1,5% -kal fog növekedni, amely nagyjából összhangban áll az EU által is előre jelzett 1,9% -os GDP növekedésével.

 Az EU számos országgal szembeni dömpingellenes intézkedései, beleértve Kínát is, megerősítik az európai acélgyártók árbefolyásoló szerepét 2018-ra. Azonban az EU-ba irányuló acél behozatal továbbra is mérsékelten emelkedik a tarifák ellenére, mivel a dömpingellenes intézkedések hatálya alá nem tartozó országok továbbra is exportálnak acélt az EU-ba.

Az acélgyártók üzemi nyereségességét a Moody's 75% -85% -os tartományának felső határa, valamint a folyamatos költségmegtakarítások mellett a magas árbevétel és a felhasználási arány is támogatja. A magasabb nyereségnek lehetővé kell tennie az acélipari gyártók számára, hogy ne emeljenek tovább.

 Az ágazatbeli összefonódások és felvásárlások valószínűleg sokasodni fognak a magasabb vállalatértékelések érdekében a mai stabilabb piacon. A jelenlegi túlkínálat azonban nem csökken egy újabb acélipari konszolidációig. A kapacitások pedig annak ellenére sem csökkennek a következő 18-24 hónapban, hogy ArcelorMittal megvásárolta az Ilva-t és a thyssenkrupp vegyesvállalatot alapított a Tata-val.

 

Moody's Global Credit Research