Keresés

2019. május 09.

Az árak emelkedését remélik az acélgyártók

 

A MEPS márciusi elemzése alapján számos párhuzam alakult ki az Észak-amerikai és európai lapos acéltermékek piacán. Az acélművek növekvő input ráfordításai és az előre jelzett élénkülő aktivitás következtében az acélgyártók magasabb árszintet céloznak meg. Az üzemek eddig korlátozott sikerrel jártak – ugyanakkor elkerülték a további árszintcsökkenést.

A MEPS előrejelzése alapján az Észak-amerikai és európai eladási számok közelítik a jelenlegi árciklus alját. Mindazonáltal a gyártók valószínűleg nem tudják teljes mértékben elérni a tervezett növelést. Ez abból adódik, hogy a keresleti körülmények nem túl kedvezőek ahhoz, hogy biztosítsák a javasolt mértékű emelést. A viszonylag rövid szállítási határidők és az átlagosnál magasabb készlet szintek gátolják az üzemek árképzési törekvéseit.

Az Észak-amerikai és európai acélgyártóknak kevés lehetőségük van terveik érvényesítésére. A lecsökkent kereslet, valamint az egyébként is lassabb nyári időszak várhatóan lefelé nyomja majd a számokat. Következésképpen bármilyen, a tranzakciós értékekben bekövetkező pozitív irányú elmozdulás várhatóan csak mérsékelt és rövid életű lehet a MEPS szerint.

 

Forrás: MEPS International Steel Review