Keresés

2019. március 11.

Betör az autóiparba a Dunaferr

 

A kor igényeihez alkalmazkodva évek óta autóipari beszállítóként is gyárt alapanyagot az ISD Dunaferr. A gyár külön munkacsoportot állított fel, amely a hatékonyságot és a termelékenységet hivatott előmozdítani ezen a területen.

 

Több évvel ezelőtt kezdték meg a munkát a vasműben autóipari beszállítóként. A magas minőségügyi feltételekhez igazodva a gépjárműipari projekten belül külön munkacsoportot hoztak létre. Tizenöt szakember – a hideg- és meleghengermű szakterületéről – dolgozik abban a munkacsoportban, amely az autóipari alapanyagok előállításának hatékonyságát, termelékenységét mozdítja elő. Ez a csapat az anyagáramlás zavartalan működését biztosítja. Mintaterületeket is kijelöltek a megfelelő termelékenység és minőség elérése érdekében. Bucsi László projektvezető a DSTV-nek adott interjúban elmondta, az élet azt kívánta, hogy az autóipari beszállítói vonalon is erősödjön a Dunaferr. Ennek természetesen megvannak a maguk előírásai, amelyek magas szinten rögzítik a termékelőállítás gyártási feltételeit. Azért hozták létre az úgynevezett Autóipari Projektet, hogy megfeleljenek az autóipari beszállítói követelményeknek.

 

Mindezekhez oktatást is szerveztek, amelybe bevonták a vezetőséget, és workshopok formájában adták tovább a tudást a munkavállalóknak. A munkacsoportokban részt vevők naponta, míg a projekt vezetői hetente tartanak megbeszélést. Mint azt Bucsi László elmondta, a fejlesztések folyamatosan jelen vannak a Dunaferr életében. A dolgozókkal közösen igyekeznek az esetleges hibákat kiküszöbölni, miközben arra törekszenek, hogy a termelés közben minél kisebb legyen a veszteség. Kiemelte: nagyon fontos a munkavállalók tisztelete, hiszen velük közösen zajlik a munka. A gépjárműipari projekt felfutóban van, időről időre újabb és újabb előrelépésekről számolhatnak be – tette hozzá a projektvezető.

 

forrás: www.lokal.hu